Prima pagină > Uncategorized > Tribologia sau Aparenţele înşeală

Tribologia sau Aparenţele înşeală

Dans amerindianAm un prieten, student la Facultatea de Inginerie iar în anul universitar ce tocmai s-a încheiat, în primul semestru s-a trezit că are în orar o materie care nu era în concordanţă cu specializarea facultăţii lui (cel puţin asta credea el). Materia se numea Tribologie şi dacă veţi cădea pradă imaginaţie, ca şi prietenul meu,  şi veţi analiza denumirea veţi ajunge la concluzia  că se ocupă cu studiul triburilor sau ceva asemănător (asta, bineînţeles, dacă este prima oară când intraţi în contact cu acest cuvânt). Cu imaginaţie demnă de un adevărat inginer, prietenul meu a început să-mi expună diverse scenarii în legătură cu desfăşurarea cursului respectiv:

Se vedea imbrăcat în veştminte amerindiene împodobite cu multe pene, atât pe el cât şi pe colegi şi pe profesor. Salutul de la intrarea în sala de curs ar fi fost „Hau du iu du, hau hau … ” iar in interiorul acesteia ar fi fumat cu toţii pipa păcii (plină cu canabis :)). Primul curs trebuia să prezinte principalele arme de luptă şi de vânătoare iar examinarea, în ochii lui, presupunea demonstrarea abilităţilor de scalpare. Bolnavă imaginaţie.

Dar tribologia se ocupă cu totul şi cu totul altceva şi anume cu ungerea frecarea,uzura şi ungerea, definiţia exactă o găsiţi  aici http://dexonline.ro/search.php?cuv=tribologie. Voi la ce v-aţi gândit prima oară când aţi auzit de tribologie ?

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: